Понедельник,
16.07.2018
11:25Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

VIDEO. Dezastru în urma ploii. Localităţi fără curent electric şi gospodării inundate


 

În jur de 15 localităţi din şapte raioane mai rămâneau parţial fără curent electric, conform datelor Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă din această dimineaţă, 22 iunie. Ofiţerul de presă IGSU, Liliana Puşcaşu, a declarat că în urma precipitaţiilor puternice de vineri seara, pompierii au pompat apa din 21 de gospodarii, dintre care nouă din Chişinău, iar celelalte din UTA Găgăuzia.

În urma ploilor torenţiale din vineri seara, s-a intervenit la pomparea apei din ogrăzile oamenilor, dar şi deblocarea persoanelor din mijloace de transport. Salvatorii au intervenit pe strada Ialoveni din municipiul Chişinău, unde într-un mijloc de transport au rămas blocaţi patru oameni, inclusiv trei copii. De ajutorul salvatorilor a fost nevoie şi în municipiul Comrat, unde angajaţii IGSU au intervenit pentru pomparea apei din trei gospodării particulare.Potrivit informaţiei operative, pe străzile Munceşti, Albişoara, Sculeni şi Şoseaua Balcani din Chişinău s-a acumulat apă în urma precipitaţiilor abundente.

În urma ploilor şi a vântului puternic nu au fost raportate victime. Conform informaţiei IGSU în servantul de luptă sunt pregătiţi pentru intervenţie 356 de salvatori şi pompieri cu 125 de autospeciale de intervenţie.

În caz de situaţii de risc, populaţia este îndemnată să apeleze după ajutor la Serviciul 112.

Începând cu vineri seara, 22 iunie, a intrat în vigoare avertizarea cod galben de schimbare bruscă a vremii. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prognozat averse însoţite de descărcări electrice, izolat puternice (20-25 l/m2), cu grindină, dar şi vânt cu aspect de vijelie de până la 15-20 m/s. Sâmbătă, 23 iunie, temperatura maximă a aerului ziua va scădea până la 15-20 de grade Celsius.  

http://tvrmoldova.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100