Среда,
18.07.2018
19:35Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

(video) Șor: Banii furați din sistemul bancar ar putea fi întorși în mai puțin de 3 zile! Iată cum ar fi posibil


 

Beneficiarul final al jafului bancar din 2014 este controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, cunoscut și ca „raiderul Nr1 al spațiului CSI”, a declarat duminică seara într-un interviu la RTR Moldova Ilan Șor. El a menționat că dacă instituțiile din Republica Moldova ar avea o conlucrare bună cu cele de peste hotare, banii furați ar putea reveni în Republica Moldova în mai puțin de trei zile.

Ilan Șor a povestit în interviu că anume Platon, la inițiativa fostului premier Vlad Filat, au pus la cale schema de fraudare a sistemului bancar în 2014, iar beneficiarul final este anume Platon.
„Banii au ajuns la compania „Zenit-Saturn”, al cărei beneficiar final este Platon. Este un lucru cunoscut. Dacă s-a împărțit cu cineva, nu știm. Dar știm că este un om ale cărui active sunt bine-mersi”, a declarat Șor.

Totodată, el a menționat că instituțiile statului ar trebui să stabilească relații cu organele din Rusia și Marea Britanie și atunci vor găsi repede banii, pentru că e vorba în primul rând de activele lui Platon în cele două state. Banii ar putea reveni în Republica Moldova în mai puțin de trei zile, a punctat Ilan Șor.

„Platon poate să-i întoarcă în mai puțin de 3 zile, deoarece el poate spune unde sunt activele sale. Procuratura Generală în loc să iasă la conferințe de presă, mai bine să lucreze cu Federația Rusă și Marea Britanie și activele ar fi găsite foarte ușor. Serviciile celor 2 state cunosc unde sunt activele lui Platon. Important este să nu vorbești, dar să lucrezi acționezi”, a adăugat omul de afaceri.

În cadrul aceluiași interviu, Ilan Șor a vorbit despre schemele de fraudare a Băncii de Economii de la Independență și până în 2014, precum și de cei implicați în acestea, dar și despre modul cum Platon, cel care a fost „inginerul” laundromatului rusesc, dar și fostul primar de Bălți, Renato Usatîi, intenționau să „arunce în aer” sistemul bancar din Republica Moldova pentru a destabiliza situația politică în ajunul parlamentarelor din 2014 și a asigura astfel controlul serviciilor secrete ruse asupra țării.

Amintim că în aprilie 2017 Veaceslav Platon a fost condamnat pentru escrocherie şi spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul fraudelor de la Banca de Economii.https://telegraph.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100