Понедельник,
16.07.2018
11:10Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Secretarul CECEC a cerut recuzarea judecătorului care examina validarea victoriei lui Năstase: Ce întrebare a magistratului l-a nemulțumit


Ședința de judecată în care urma să fie examinată validarea mandatului de primarului ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, a fost întreruptă ca urmare a unei solicitări de recuzare a judecătorului. Cererea a venit din partea secretarului Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală Chișinău, Vitalie Miron. În opinia acestuia, în timpul ședinței, judecătorul nu a dat dovadă de imparțialitate.  

În timpul examinării materialelor, judecătorul a făcut referire la decizia Curții de Apel prin care s-a constat că acțiunile liderului PPDA, Andrei Năstase, care în ziua alegerilor îndemna cetățenii să iasă la vot constituie agitație electorală.  

„Pe pagina de Facebook Andrei Năsatse îndemna lumea să iasă la vot. Curtea de Apel a constatat că aceasta este agitație electorală. Candidatul dvs (n.r. - al socialiștilor) în ziua alegerilor a postat pe Facebook mesajul: „Dacă vrei să schimbi ceva, trebuie neapărat să ieși la vot. Singura procedură democratică pentru a face schimbarea.” Este și pe site-ul socialiștilor este acest îndemn de a ieși la vot. Acum la mine apare întrebare: Ambii candidați au săvârșit acțiuni ilegale. Alegerile trebuie invalidate sau alegerile trebuie validate pentru că ambii au săvârșit acțiuni ilegale și astfel s-ar compensa lucrurile? Curtea de Apel a constatat că în ziua alegerilor candidații nu trebuie nici măcar să îndemne la vot”, a declarat magistratul.

Avocatul lui Ion Ceban a declarat că nu consideră acțiunea clientului său drept agitație electorală. 

 

Remarca magistratului l-a nemulțumit însă pe reprezentantul Consiliului Electoral de Circumscripție.   

„Magistratul trebuie să fie impartial și independent. Dvs acum vă expuneți pe un aspect care trebuie să fie examinat în fond ca o contestație. Noi aici examinăm validarea mandatului câștigătorului. Constat că aceasta este temei de recuzarea și formulez verbal un temei de recuzare”, a declarat secretarului Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău, Vitalie Miron.

http://agora.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100