Среда,
18.07.2018
19:33Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Reacţii după alegerea lui Andrei Năstase în funcţia de primar al municipiului Chişinău


 

Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova, comentează rezultatul turului doi al alegerilor pe o reţea de socializare, unde "constată că în Chişinău s-a dat iarăşi un vot geopolitic". Cei de la Partidul Democrat însă au menţionat într un comunicat de presă că "votul exprimat este unul categoric pentru menţinerea capitalei pe calea de dezvoltare pro-europeană".

"Chiar dacă votul a fost şi unul puternic geopolitic, semnalul important dat în realitate de alegătorii din capitală este că Republica Moldova rămâne un stat cu aspiraţii europene şi cu dorinţă de modernizare. Primăria capitalei revine acum unor forţe politice de opoziţie, iar acest lucru este de bun augur pentru echilibrul de putere dintr-un stat, dar şi pentru faptul că opoziţia de dreapta are acum posibilitatea să-şi asume o importantă responsabilitate şi să muncească pentru oameni, să demonstreze rezultate prin acţiuni", se mai arată în comunicatul remis presei de către PDM. 

Igor Dodon a mai scris că "vom vedea ce management va demonstra primarul general de această dată" şi că speră ca noul primar să nu permită degradarea oraşului şi să demonstreze că îi pasă de soarta Chişinăului.

Fostul primar interimar al Chişinăului Silvia Radu i-a urat succes în noua funcţie şi speră că toate proiectele începute în Primăria Chişinău să continue, iar Andrei Năstase să fie un primar al oamenilor, care să rezolve problemele oraşului. "Sunt încă multe lucruri de îndreptat în Primăria Chişinău, sunt multe lucruri de făcut în oraş şi sper să aveţi puterea să le faceţi!", a scris Silvia Radu pe Facebook.

Amintim că în turul doi al alegerilor locale pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, liderul PPDA,Andrei Năstase, a ieşit învingător cu 52,57% din voturi, iar contracandidatul său, Ion Ceban a acumulat 47,43 % din voturi.

http://tvrmoldova.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100