Понедельник,
16.07.2018
11:23Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Locuitorii Capitalei şi-au ales primarul pentru un an. Rezultatele finale ale alegerilor


 

S-a dat o luptă crâncenă pentru fotoliul de primar al Capitalei. Liderul PPDA, Andrei Năstase, a acumulat cele mai multe voturi la alegerile de duminică. Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de CEC, Năstase a obținut cu peste cinci puncte procentuale mai mult decât oponentul său socialistul Ion Ceban.

Candidatul PPDA, Andrei Năstase, a fost susținut de peste 129 de mii de alegători, ceea ce înseamnă peste 52 la sută din voturi.

Iar reprezentantul socialiştilor, Ion Ceban, a obținut peste 47 la sută din sufragii. Acesta fiind votat de aproape 117 mii de locuitori ai Capitalei.

Potrivit CEC, cei mai activi alegători au fost cei cu vârste de peste 71 de ani.

Conform datelor preliminare, la alegerile de duminică, s-au prezentat la urne aproape 249 de mii de alegători sau peste 39 la sută, cu aproape zece puncte procentuale mai puțin decât la alegerile locale din 2015.

Secţiile de votare s-au închis aseară la ora 21.00. Imediat după asta angajaţii birourilor electorale au început numărarea buletinelor de vot. În timpul procesului au fost depistate mai multe buletine nevalabile, iar unii alegători au lăsat pe acestea mesaje deocheate.

Reprezentanţii secţiei de votare nr. 95 din sectorul Buiucani al Capitalei au avut nevoie de aproximativ o oră pentru a procesa toate buletinele de vot.

"Mai repede au fost repartizate buletinele, mai repede au fost efectuate calculele deoarece numărul concurenţilor a fost mic, şi aceasta ne-a uşurat puţin activitatea noastră", a spus secretara Secţiei nr. 95, sectorul Buiucani, Natalia Negru. 

"Cel mai mare flux de alegători a fost pe la orele 11:00 până la orele 13:00, şi apoi de la orele 15 până la orele 16:00", a spus preşedintele Secţiei nr.95, sectorul Buiucani, Olesea Cucu.

La această secţie şi-au exercitat dreptul de vot doar 541 de persoane din 1.520 câte erau incluse în liste. Potrivit celor 4 observatori, pe parcursul zilei nu a fost înregistrată nicio încălcare majoră.

După procesarea buletinelor de vot, acestea au fost sigilate într-un sac şi transportate la Consiliul Electoral de Circumscripţie Chişinău.

Reprezentanţii birourilor electorale susţin că au depistat mai multe buletine nevalabile:

"Au fost şi cu ştampile duble, 15 la număr. Ele sunt nevalabile."

"Au fost cinci buletine, acolo omul a pus două ştampile, adică a votat pentru ambii."

Iar unii alegători au lăsat pe buletinele de vot mesaje deocheate pentru cei doi candidaţi la funcţia de primar al Capitalei:

"Doar patru buletine nevalabile. Au pus două ştampile, au mai scris ceva, complimente frumoase, ei, aşa e omul nostru. - Adică ceva necenzurat? - Da, cam aşa ceva."

"12 buletine nevalabile pentru că au pus ştampile ori la amândoi concurenţi, ori semnături."

Pentru turul doi al alegerilor din municipiul Chişinău au fost tipărite aproape 635 de mii de buletine de vot.

https://www.publika.md


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100