Среда,
18.07.2018
19:33Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Revitalizarea urbană a localităților din Republica Moldova, analizată la Bălți


 

 

Conferința regională Oportunitățile Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) a avut loc în incinta Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

La eveniment au participat primari ai orașelor din Regiunea de Dezvoltare Nord, reprezentanți ai administrației publice locale, ai Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM), ai ADR Nord, reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare și experți internaționali.

Pe parcursul conferinței, Herta Tödtling-Schönhofer, expertă SUERD și directoare Metis GmbH, le-a prezentat invitaților informații despre experiența SUERD și specificul proiectelor dezvoltate în cadrul strategiei. Totodată, Ana Țurcan, expertă Metis GmbH, a vorbit despre oportunitățile și provocările în procesul promovării SUERD în Republica Moldova.

La rândul său, Sorin Ioniță, director EFOR, le-a explicat participanților la conferință cum poate beneficia Republica Moldova de pe urma SUERD, relatându-le despre experiența în domeniu a statelor europene din spațiul dunărean. Ana Otilia Nuțu, analistă Expert Forum, a vorbit despre prevederile SUERD și ale Strategiei Energetice 2020 a UE pentru sectorul energetic.

În același timp, invitații au participat și la o rundă de consultări publice pe marginea documentului „Liniile Directoare ale revitalizării urbane în Republica Moldova”. Prin acest document se urmărește oferirea de suport orașelor din țară, pentru elaborarea Programelor de revitalizare a zonelor urbane degradate.

Igor Malai, șeful Direcției politici de dezvoltare regională în cadrul MADRM, a prezentat proiectul „Sprijin administrației publice locale din Republica Moldova în implementarea Strategiei Naționale de Dezvoltare Regională pentru anii 2016-2020 prin prisma dezvoltării urbane integrate și durabile pentru anii 2017-2019”. Totodată, Igor Malai a prezentat documentul supus consultărilor publice și a vorbit despre dimensiunile și etapele revitalizării urbane, principiile și elementele de constituire a unui program de revitalizare, participarea comunității la proces și posibilitățile de finanțare pentru proiectele de revitalizare urbană.

Funcționarul MADRM a menționat că prin documentul „Liniile Directoare ale revitalizării urbane în Republica Moldova” se dorește sprijinirea autorităților publice locale din Republica Moldova, a asociațiilor și organizațiilor neguvernamentale, dar și a specialiștilor, în vederea consolidării capacităților în procesul de realizare a politicii de dezvoltare regională prin prisma revitalizării urbane.

SUERD_revitalizare_2

Dina Roșca

 http://provincial.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100