Среда,
18.07.2018
19:37Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Grigorişin va aştepta ca Chişinăul să curăţe de gunoaie Bălţiul, ori va demisiona înainte de a fi oficializat ca primar?


 

Alegerile locale din 20 mai au trecut, iar la Bălţi, panourile publicitare cu chipurile lui Nicolai Grigorişin şi al boss-ului său, Renato Usatâi, încă mai sunt înşirate pe străzile şi în scuarurile urbei. De parcă ar urma alte alegeri. Sau – se aşteaptă un concurs de frumuseţe a concurenţilor electorali.

 Să-l ia naiba pe acest Grigorişin, vociferează mai multă lume din Bălţi, chiar dacă, a făcut ce a făcut, şi a acumulat peste 60 la sută din voturile participanţilor la scrutin. Problema e alta, mai zic aceleaşi voci. Ea ţine de gunoaiele care s-au acumulat în Bălţi, dar şi în mentalitatea unor funcţionari publici din capitala de nord, în perioada cât această localitate este condusă de reprezentanţi ai Partidului Nostru.

Dacă vă amintiţi bine, acum ceva timp, după greva fracţiunii Partidului Nostru din cadrul Consiliului Municipal Bălţi, membrii ei au ieşit de la călduţ în faţa Primăriei şi au început prin răcnete, insulte, minciuni, să lustruiască imaginea formaţiunii social-politice din care fac parte şi a liderului ei. Cu sloganul “Mahu, von iz goroda!” (“Mahu, pleacă din acest oraş!”), rostit chiar de către Grigorişin.

S-a întâmplat după ce anterior, în ajun de Revelion, la solicitarea lui Igor Şeremet, pe atunci vice-primar şi primar interimar de Bălţi, a solicitat ajutorul Guvernului în soluţionarea problemei gonoaielor. S-a mai întâmplat şi după ce Igor Şeremet a fost nevoit să demisioneze din funcţie, pentru că de la Moscova, din gura lui Renato Usatâi, au pornit şuvoaie de acuzaţii şi insulte în adresa lui. Chipurile, de ce a solicitat ajutorul Guvernului la lichidarea gunoaielor din oraşul în care primar era fugarul de la Moscova.

 Pe 20 mai, cu peste 60 la sută din voturile participanţilor la scrutin, primar de Bălţi a fost ales (cum de s-a întâmplat, e o altă problemă) Nicolai Grigorişin. Iar tomberoanele şi străzile din oraş s-au umplut cu gunoaie. Plus că şi căldurile au dat. Iar proaspătul edil ales, a pândit momentul sosirii la Bălţi a premierului Pavel Filip, pentru a participa la inaugurarea unei noi fabrici de confecţii, şi s-a milojit să fie ajutat de Guvern în evacuarea gunoaielor din oraşul în care el, Grigorişin, a fost ales primar. Da, da, e vorba despre acel Grigorişin, care ceva timp în urmă, îl alunga din oraş pe Octavian Mahu, şeful Oficiului teritorial Bălţi al Cancelariei de Stat.

 

Stranie atitudine are Grigorişin. Cu Octavian Mahu, care este reprezentantul Guvernului în teritoriu, nu a vrut sa stea de vorbă. Mai mult, îl alunga din oraş. Iar pe lângă premierul Pavel Filip s-a gudurat ca un căţel.

Nu se ştie, deocamdată, atitudinea lui Renato Usatâi faţă de linguşeala lui Nicolai Grigorişin pe lângă premier. Dar logica evenimentelor produse în ajun şi după revelion, când Igor Şeremet şi-a depus mandatul de viceprimar şi primar interimar sub presiunea şefului de la Moscova, sugerează o singura idée. Grigorişin va aştepta ca Chişinăul să curăţe de gunoaie Bălţiul, ori va demisiona înainte de a fi oficializat ca primar?


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100