Среда,
18.07.2018
19:36Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

În nordul țării a fost creat un nou Centru de Informare și Consiliere în Afaceri. Ce fel de servicii va oferi instituția (FOTO)


 

Întreprinderile mici și mijlocii și autoritățile publice locale din Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova pot accesa resurse utile și consultanță gratuită privind oportunitățile investiționale. Noul Centru de Informare și Consiliere în Afaceri, creat în cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Nord, oferă servicii și informații privind dezvoltarea mediului de afaceri. Primăriile și ÎMM-urile din nordul țării vor fi informate, periodic, despre investitorii interesați să înființeze afaceri și să stabilească parteneriate cu agenții economici din regiune. 

 
 
 
 
 

Aceasta le va permite autorităților publice locale și ÎMM-urilor să înțeleagă care sunt ramurile mai atractive din perspectiva investitorilor, astfel încât eforturile lor de a impulsiona dezvoltarea businessului să fie susținute și de disponibilitatea companiilor internaționale de a investi.

Scopul Centrului de Informare și Consiliere în Afaceri este de a forma o platformă pentru promovarea potențialului economic și investițional al Regiunii de Dezvoltare Nord, ceea ce va încuraja crearea locurilor de muncă, pe termen lung. Echipa Centrului va oferi consultanță privind oportunitățile de finanțare și va monitoriza dinamica investițiilor în nordul țării.

Ambasadorul Cehiei în Republica Moldova, E.S. Zdeněk Krejčí, a exprimat disponibilitatea țării sale de a intensifica în continuare relațiile de colaborare cu Republica Moldova, exprimându-şi încrederea că cele două state pot obține rezultate importante în plan economic, inclusiv la nivel regional. 

Centrul de Informare și Consiliere în Afaceri a fost creat prin intermediul proiectului „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, finanțat de Agenția Cehă pentru Dezvoltare. Proiectul este implementat de People in Need Moldova, în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Asociația Obștească „Pro Cooperare Regională”.

Platforma pentru promovarea potențialului economic și investițional al Regiunii de Dezvoltare Nord se bazează pe modelul și bunele practici din cadrul Agenției de Dezvoltare Regională Moravia de Sud din Republica Cehă. Schimbul de experiență cu specialiștii cehi i-a oferit echipei ADR Nord o perspectivă mai clară asupra strategiilor de atragere a investițiilor și de colaborare cu partenerii externi.

Proiectul „Un nou impuls pentru dezvoltarea afacerilor în Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova”, al cărui buget se cifrează la 550.000 de euro, va fi implementat până la sfârșitul anului 2019. În cadrul proiectului au fost desfășurate mai multe activități, inclusiv inaugurarea Centrului de Informare și Consiliere în Afaceri. În februarie a.c., în urma unui concurs organizat în cadrul proiectului, șase mici antreprenori din raioanele Soroca și Sângerei au obținut suport financiar și posibilitatea de a beneficia de mentorat din partea Agenției Cehe pentru Dezvoltare.

 

 

 

 

http://www.realitatea.md/

 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100