Понедельник,
16.07.2018
11:32Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

Omul lui Usatîi, prins cu bani pentru killerul Proca, a fost condamnat la închisoare și dat în căutare internațională.


 

Intermediarul din „dosarul Gorbunţov”, Valeriu Malarciuc, a fost condamnat, ieri, de Curtea de Apel Chişinău, la 4 ani închisoare cu executare şi este anunţat în căutare internaţională. Procurorii au reuşit să demonstreze că, în noaptea de 7 octombrie 2016, Malarciuc a introdus pe teritoriul Republicii Moldova, prin contrabandă, suma de 30.000 euro, primiţi în Federaţia Rusă. Banii au fost depistaţi la punctul de control Leuşeni-Albiţa.

Potrivit oamenilor legii, Malarciuc a primit această sumă pentru a-l influenţa pe killerul Vitalie Proca să-şi schimbe depoziţiile în dosarul tentativei de asasinare a bancherului rus Gherman Gorbunţov. Decizia Curţii de Apel este executorie, însă poate fi supusă căilor ordinare de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Anterior, presa a scris că Valeriu Malarciuc ar fi intermediat obținerea mărturiilor false din partea killer-ului Vitalie Proca, pentru a-l salva pe fugarul penal Renato Usatii de acuzațiile aduse în dosarul tentativei de asasinat a lui Gherman Gorbunțov.

Anchetatorii au reuşit să obţină interceptări ale convorbirilor lui Malarciuc cu Proca, aflat într-o puşcărie din România, prin care se puneau la cale detaliile înscenării și suma de bani pe care Proca urma să o primească pentru mărturiile false. Procurorii au identificat și alte persoane prin care Renato Usatîi ar fi pus la cale aceasta înscenare.

http://evenimentul.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100