Среда,
15.08.2018
00:16Все новости Молдовы
Бельцкие времена
Культура, история
Политика
Происшествия
В мире
ALEGERI
EXTERNE
Приднестровье
Гагаузия
Фотография дня
Гороскоп дня
Кишинев
DIASPORA
PRIMĂRIA
RUȘINEA CAPITALEI DE NORD
ACTUALITATE
CURIOZITĂŢI
POLITICĂ
AI NOŞTRI ÎN LUME
SPORT
SOCIAL
IN MEMORIAM
ECONOMIE
METEO
Гранты, конкурсы и стипендии
JUSTITIE
ACCIDENTE
DIVERSE
CULTURAL
Экономика
Бельцы
Общество
Права и обязанности

 


КОНТАКТНАЯ ИНФОРМАЦИЯ
РЕКЛАМА
Партнеры

 

 

 

 

 


ACTUALITATE  

VIDEO// CINSTE LOR: „În numele ostașilor moldoveni, cu sufletul la națiunea română careia îi aparținem, declarăm dorința de a vedea Moldova Răsăriteană unită odată pentru totdeauna cu Țara-Mamă – România”


 

VIDEO// CINSTE LOR: „În numele ostașilor moldoveni, cu sufletul la națiunea română careia îi aparținem, declarăm dorința de a vedea Moldova Răsăriteană unită odată pentru totdeauna cu Țara-Mamă – România”
 

Semnarea declarațiilor de unire nu vine numai din zona administrației și cea intelectuală. Mai nou, un grup de ofițeri în rezervă moldoveni care au luptat pe Nistru în 1992 au semnat declarația simbolică de unire cu România.

MEDIA

 

Este vorba de membrii Asociaţiei Obşteşti "Credinţă Patriei".

„În numele ostașilor moldoveni, care au apărat patria noastră împotriva terorismului la Războiul de pe Nistru din 1992, cu sufletul la națiunea română careia îi aparținem, declarăm dorința de a vedea Moldova Răsăriteană unită odată pentru totdeauna cu Țara-Mamă – România”, a declarat colonelul în rezervă Alexandru Morărescu din mijlociu ofițerilor ridicați în picioare la citirea textului. 

Potrivit colonelului în rezervă, Alexandru Morărescu, cel care a dat citire textului declarației în cadrul unei conferințe de presă, în acest fel veteranii doresc revenirea Basarabiei în componența României Mari, alăturându-se astfel celor peste 120 de localități din Republica Moldova care au semnat deja declarații de Unire, dar și mediului academic. 

Pe de cealaltă parte a Prutului, în România, deja patru mari județe au semnat această declarație fiind vorba de Buzău, Prahova, Timiș și Brașov.

Militarii au îndemnat veteranii războiului de pe Nistru să participe duminică, la Marea Adunare Centenară pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România din 1918, ce va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). 

 http://www.evzmd.md/


 

Share |
Класс!

 
 
  

 
 

 


Copyright © Газета.MD. Все права защищены.
Rambler's Top100